Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τα δάκρυα της Πριγκιπέσας

Μια περήφανη γυναίκα με πολυκύμαντη διαδρομή στις συμπληγάδες της ιστορίας και του έρωτα. Στα χρόνια μετά την Άλωση , η δύναμη της αγάπης , οδηγεί την Πριγκιπέσα της Θάσου Ισαβέλα - που έχει χάσει πια την ηγεμονία και τους δικούς της - στην αναζήτηση του πειρατή του Αιγαίου , Αγγελή , για να ξαναζήσουν τις μοναδικές στιγμές του έρωτα τους.
"Είχε πέράσει ένας χρόνος σχεδόν από τότε που οι Τούρκοι τους είχαν διώξει από τη Θάσο και είχε χάσει τους αγαπημένους της γονείς. Ένας χρόνος από την πρώτη οδυνηρή απώλεια. Η δεύτερη απώλεια εκείνο το βράδυ, μερικές ώρες πριν, αμέσως μετά το γάμο της στο Κάστρο του Φονιά. Ακούμπησε το λαιμό της και ψηλάφιισε το γιακά από  το φόρεμα της. Για μια στιγμή ένιωσε οργή , κατέβασε το χέρι της μπροστά στο στήθος της , άρπαξε την πουκαμίσα της και άρχισε με λύσσσα να την τραβάει για να την βγάλει. Την έσφιγγε, είχε κολλήσει επάνω της και της έκαιγε τη σάρκα. Με το ίδιο φόρεμα που είχε παντρευτεί , με τοο ίδιο και είχε χωρίσει". 
Στη βασιλεύουσα η Ισαβέλλα ξαναβρίσκει την αδελφή της  αποκαταστημένη, εύπορη. Όμως η ζωή αυτή δεν της ανήκει. Οι γαλέρες και τα άλλλα μεσαιωωνικά καράβια καθώς και τα μοναστήρια της εποχής τη φιλοξενούν στο δρόμο της μεγάλης αναζήτησης της , που είναι στρωωμένος με βάσανα , λύπες και εφιάλτες. Το σενάριο της ζωωής της διαδραματίζεται ολοένα και πιο πολύπλοκο....ολοένα και πιο συναρπαστικό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου